Hei kaikki!

Maaliskuuta mennään, ja Index on ehtinyt olla jo monessa mukana. Tärkeimmät asiat ensin.

Helmikuun alussa hyvästelimme eläkkeelle jäävän yliopistonlehtorimme Vesa Suomisen. Vesa on ollut yksi pidetyimmistä opettajista yliopistolla, ja Vesan luennot ovat täysin omaa luokkaansa!

DSC_0309

Yliopistonlehtori Vesa Suominen pitämässä jäähyväisluentoaan. Ihmistieteet ja humanistiset tieteet syynissä.

Vesa piti jäähyväisluennon keskiviikkona 1.2.2017. Hänen jäähyväisluentonsa keräsi ennätysmäärän kuuntelijoita ja tuskin kenenkään toisen luento on kerännyt HU 106 luentosalia yhtä täyteen. Vesan jäähyväisluento käsitteli aihetta “Humanististen tieteiden omin käsitettävissä oleva rationaliteetti: Innovaatio vai vaaliminen?” Luento sisälsi asioita Vesan kirjasta About and on behalf of scriptum est.

DSC_0319

Vesa päättää jäähyväisluentonsa testamenttilauseeseen.

Luennon jälkeen informaatitotukimuksen henkilökunta ja opiskelijat kerääntyivät Humus-kuppilaan pitämään puheita ja antamaan Vesalle lahjoja. Myös Index muisti Vesaa Kirjastotäti ja Hyllytyshullu -t-paidoilla.

Vesa_läksiäiset

Kuvaaja: Silja Lahdenperä.

Hyviä eläkepäiviä Vesa!

Vesan erikoishaastattelun voi lukea myös uusimmasta Relevanssista.

Helmikuussa tapahtui myös paljon muuta hauskaa, sillä pidimme vuoden ensimmäiset bileet  8. päivä, joka on  Lainan päivä. Tuo päivä on etenkin kirjastolaisille hyvinkin tärkeä päivä, ja usein kirjastoissa on tuona päivänä jotain erikoista ohjelmaa tai muuta mukavaa. Usein yliopiston kirjastossa annetaan sakkoja anteeksi Lainan päivänä. Päivä kannattaa siis painaa muistiin! Lisäksi pidimme ensimmäiset kiltahuonekahvit ystävänpäivänä. Tarjolla oli mäntämme Jennyn tekemää herkullista kääretorttua sekä toki myös kahvit. Laskiaispäivänä Indexiltä puheenjohtaja Silja, Mäntä Jenny ja projektivastaava sekä Suomuisen adjutantti Sonja edustivat Indexiä Superlaskiaisessa Herra Suomuisen kanssa. Myöhemmin illalla juhlittiin Laskiaisen jälkiliukkaita Hevimestassa yhdessä Tiima ry:n kanssa.

DSC_0353

Mäntä Jenny ja puheenjohtaja Silja Herra Suomuisen kanssa Superlaskiaisessa Raksilassa.

Maaliskuussa on ilmestynyt vuoden ensimmäinen Relevanssi. Relevanssista voi lukea Vesa Suomisen erikoishaastattelun lisäksi lisää myös jäähyväisluennosta. Relevanssista voi myös lukea Suomuisen retkestä, hallituslaisten lupauksia ja kurkata Liisan ruokanurks -palstaan. Uusin Relevanssi löytyy tuttuun tapaan sivun oikeasta laidasta. Mukavia lukuhetkiä!

Maaliskuu tuo tullessaan seuraavia tapahtumia:

Peli-ilta Cryon kanssa 22.3. klo 17 Apinatalolla. Peliehdotuksia voi esittää kulttuurivastaava Matille sähköpostitse.

Palautepäivä 31.3. Aika ja paikka varmistuvat myöhemmin. Samana iltana Index järjestää palautepäivän keilausjatkot Alppilan Pelixirissä klo 19 eteenpäin. Ilmoittautumiset sopo- ja liikuntavastaava Marjutille.

Hyvää maaliskuuta ja kevään alkua kaikille!

-Heli

Comments closed.