Kevät on jo pitkällä, ja vappu on jo nurkan takana! Index on aloittanut vappuhulinat perinteisellä mönttipiknikillä ja fuksien kastamisella. Kuka olikaan vuoden fuksi? Palataan ensin kuitenkin alkuvuoteen, ja kertaillaan Indexin tapahtumia vuoden alusta.

Index järjesti ekskursion Alavieskaan helmikuun alussa. Alavieskassa Kirjanivkkariyhdistys ry järjesti kirjavinkkauskoulutusta Arja Palosen ja Indexin Esko Nousiaisen toimesta (Esko toimii myös kirjavinkkariyhdistyksen puheenjohtajana). Alavieskaan kirjavinkkauskoulutukseen osallistui Indexiltä yhteensä kuusi henkilöä: puheenjohtaja Marjut, tiedotus- ja webvastaava Heli, Suomuisen adjutantti Jenni, sihteeri Sonja sekä Aino. Mukana olivat myös Sievin kirjastosta Taneli ja Maarit.
IMG-20160212-WA0003Alavieskan ekskursioon osallistujat: Taneli, Maarit, Aino, Heli, Sonja ja Jenni. Kuvaaja: Marjut Perälä

Arja Palonen vinkkasi kirjoja ala-astelaisille, kun taas Esko puolestaan vinkkasi lukemista ammattikoululaisille. Lisäksi Arja ja Esko vinkkasivat yhdessä kahdeksasluokkalaisille sopivaa kirjallisuutta. Koulutus opetti, että jokainen vinkkaa omalla tyylillään, ja siten kuin se itselle sopii. Joskus vinkkaus menee hyvin, joskus huonosti. Tärkeintä olla oma itsensä ja vinkata tavalla ja tyylillä, joka itselle sopii parhaiten. Ja toisten vinkkauksesta voi ottaa mallia omaa tapaa hakiessaan. Vinkkauksesta mieleen jäi myös Arjan vinkit naisvinkkaajille: isot ja näyttävät korut jäävät mieleen, joten niitä kannattaa suosia. Kannattaa myös miettiä tapoja, miten voi erottautua joukosta, jotta vinkkaus jää mieleen (niin hyvässä kuin pahassa).

 

Maaliskuussa Index kävi kulttuurikierroksella Valveella syventymässä taiteeseen ja Oulun pääkirjastossa kuuntelemassa rumpunovelleja Tommy Lindgrenin tulkitsemana. Silja Lahdenperän ottamassa kuvassa Esko Nousiainen tutkii haltioituneena taidetta Valveella.
IMG-20160315-WA0003

 

Huhtikuun alkupuoli sujui rauhallisesti, mutta näin viimeisinä viikkoina vappuhulinat ovat rantautuneet yliopistolle ja vallanneet opiskelijat täysin. Opiskelijoille on ollut vaikka minkälaista tapahtumaa, ja vappuhulinat aloitettiiin jo maanataina 18.4. mönttipiknikin yhteydessä. Tällöin jokainen kilta kastoi omat fuksinsa, ja ilmoittivat samalla myös vuoden fuksit. Index ryn tämän vuotisista fukseista vuoden fuksiksi valittiin Liisa Komminahon! Onnea Liisa sekä muut fuksit! Perjantaina 22.4. soudettiin perinteinen kirkkovenesoutu, jonne myös indexiltä lähti joukkue soutamaan. IMG-20160422-WA0016

Vappuhulinat kulminoituvat vappuaattona kovaan juhlintaan, joten eikun hyvää vappua ja skål!

t: Heli

Comments closed.