Heipparallaa!

Syksy saapui ja toi tullessaan myös informaatiotutkimuksen uudet opiskelijat. Tänä syksynä informaatiotutkimuksen oppiaineessa aloitti kaikkiaan 20 uutta opiskelijaa. Mukava nähdä, että informaatiotutkimus kiinnostaa edelleen! 🙂

Opinnot ovat jo hyvässä vauhdissa, ja mielessä pyörivät tenttien ja kurssien lisäksi myös kivat tapahtumat, joita Indexillä onkin riittänyt. Nyt elellään marraskuuta, ja tässä kuussa tapahtuukin paljon kaikenlaista. Luvassa on niin pikkojouluja ja syyskokousta kuin bileitä, hallituskähmintää sekä työelämäpäivät. Mutta näihin palataan vielä myöhemmin.

Syyskuu ja lokakuu oikein vilahtivat ohi, eikä niiden perässä tahtonut millään pysyä. Siksipä tämäkin päivitys jäi hetkeksi laakereille makaamaan. Syyskuu toi tullessaan uudet kurssit ja opettajat sekä muita muutosten tuulia. Meillä oli kuitenkin mukavia tapahtumia, joissa fuksejakin oli ihan mukavasti paikalla.

Syyskuussa Index oli mukana muun muassa Vulcanalia-messuilla, joilla opiskelijat saivat kierrellä ja tutustua oman ainejärjestön ja oppiaineen lisäksi myös muihin ainejärjestöihin. Moni kartuttikin messujen aikana mukavasti omaa haalarimerkkivatrastoaan. Ennen Vulcanalian iltajuhlaa Index järjesti pubikierroksen, jonka aikana kiersimme Oulun keskustassa muutaman baarin, kuten Graalin, Jumprun ja Snookerin. Index järjesti myös elokuvaillan sekä syksyn ensimmäiset kiltahuonekahvit.

Lokakuussa Index järjesti yhdessä Suma ry:n kanssa Mauttomat bileet, joihin ihmiset saapuivatkin varsin hyvin teemaan liittyvissä asusteissa. Indexin syysterki järjestettiin tänä vuonna Virpiniemeen, jossa mobiilisuunnistuksen ja frisbeegolfauksen lisäksi tarjolla oli myös pokémon-jahtia. Lokakuussa Indexiläiset kävivät Helsingissä tutustumassa YLEn arkistoon sekä kansallisarkistoon. Myös Kirjamessuilla indexiläiset ehtivät piipahtaa reissun aikana. Indexin reissusta tulee (toivon mukaan pian) lisää matskua tänne!

Vaikka vuosi lähenee loppuaan, niin tapahtumia ja muuta mukavaa meillä ainakin vielä piisaa! Tässä kuussa luvassa on ainakin seuraavat tapahtumat:

Tänään keskiviikkona 9.11. Index ry järjestää Kuumotussaari-bileet Ravintola Kaarlenholvissa, Kauppurienkatu 6. Bileet alkavat klo 22 ja lippuja ovelta saa 3 euron hintaan. Bileissä voi testata omaa parisuhdettaan tai nauttia sinkkuna olosta. Mutta mitä tahansa teetkin, niin index-isoveli valvoo! Ennen bileitä Index järjestää foliohattuetkot sihteerimme Sonjan luona klo 19 alkaen. Foliohattujen pakertamisen lomassa järjestämme myös hallituskähminnän, jossa hallituksesta kiinnostuneet voivat kysellä hallituspesteistä ja ilmaista myös omaa kiinnostustaan ainejärjestötoimintaa kohtaan. Kähmintä ei kuitenkaan sido mihinkään, joten pelkästään uteliaisuuttaankin ihmiset voivat tulla paikalle kuuntelemaan ja kyselemään. Lisätietoa kähminnästä ja itse Kuumotussaaribileistä löytyy näiden linkkinen takaa: https://www.facebook.com/events/1715237858796754/ ja https://www.facebook.com/events/1828043554107875/

Perjantaina 11.11. Informaatiotutkimuksen oppiaine järjestää perinteiset palautepäivät yliopiston LeaForum-tilassa. Palutepäivien aiheena on mm. kurssipalautteet, harjoittelijoiden kokemukset sekä vaihto-opiskelu info. Palautepäivät alkavat klo 10.15 ja päättyvät n. klo 12. Tarjolla on jotain pientä syötävää.

Samana iltana (11.11.) Index ry järjestää yhdessä oppiaineen ja Kumulan kanssa Työelämäillan, jossa voi tutustua nykyisiin opiskelijoihin ja alumneihin. Työelämäilta järjestetään Syynimaalla Kandintie 3:n kerhotiloissa. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Työelämäillan Facebook -tapahtumaan:  https://www.facebook.com/events/1184026418302513/ Lisätietoa voi kysellä osoitteesta index.pj@gmail.com tai numerosta 040 590 8447.

Marraskuu päätetään Indexin syyskokouksella ja pikkujouluilla lauantaina 26.11.2016 Oulun Tetran saunatiloissa (Mäkelininkatu 31, kellarikerros). Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus sekä muut toimihenkilöt vuodelle 2017. Syyskokouksen jälkeen ilta jatkuu pikkujouluilla samassa tilassa. Pikkujouluissa tarjolla on pientä syötävää, ja omat juomat kannattaa ottaa mukaan. Tiloissa on myös sauna, joten saunojien on syytä huolehtia oma pyyhe mukaan. Illan aikana järjestetään myös tietovisa, jonka voittaja palkitaan!

Lisäksi Humanistinen kilta järjestää tänään ja huomenna 9.-10.11. Alakko nää hommiin -työelämäpäivät. Päivien aikana on mahdollista verkostoitua sekä kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja. Huomenna pääpuhujana on itse Arman Alizad! Lisätietoa työelämäpäivistä saa täältä: https://www.facebook.com/events/101065367034884/

Hyvää marraskuun jatkoa!

 

Terkuin,Heli

Comments closed.